استیک, فراورده های گوشتی دهکده پروتئین

معرفی انواع استیک

انواع استیک

 استیک همانطور که از نامش پیداست نوعی غذای فرآوری شده از گوشت است. با توجه به نوع گوشت و نوع مواد مخلوط شده با آن، انواع استیک قابل تهیه است. همانطورکه آگاهید انسان‌های اولیه برای بقیا و داشتن تغذیه مجبور بودند از گوشت حیوانات بومی و محل زندگی خود تغذیه کنند. با توجه به این مسئله، استیک‌ها خاستگاه اولیه مشخصی در بین کشورهای جهانی ندارند. به این معنا که به طور مثال خاستگاه اصلی پیتزا ایتالیا بوده، اما استیک برای یک کشور خاص نیست و از ابتدا با انسان همراه بوده است. البته امروزه در کشورهای اروپایی و آمریکایی استیک‌ها جزو غذای اصلی سرو می‌شوند‌ و این غذا طرفداران خاص خودش را در جهان دارد‌. در ادامه این متن ابتدا به بررسی انواع مختلف استیک و معروف ترین‌های آن می‌پردازیم و سپس نکاتی کلیدی در خصوص پخت، نوع گوشت و بافت استیک به شما ارائه می‌کنیم، با ما همراه باشید.

انواع استیک

معرفی جامع استیک و خواص آن

غذای لذیذی است که یکی از محبوب ‌ترین و در دسترس ترین غذای جهانی است. به راحتی می‌توانید در خانه و رستوران‌ها برای خود یا در مهمانی‌ها برای مهمان‌هایتان تهیه کنید. توجه کنید اگر خودتان در خانه به تهیه آن بپردازید؛ می‌توانید از گوشت تازه و محصولات پروتئینی ارگانیک برای تهیه آن استفاده کنید و از تازه بودن آن‌ لذت کافی ببرید. این غذا، برای ورزشکاران و افرادی که می‌خواهند از رژیم غذایی مناسب برخوردار باشند؛ پیشنهاد می‌شود تا در برنامه غذایی خود قرار دهند. زیرا که بتوانند ویتامین B12 لازم را که از گوشت قرمز جذب می‌شود؛ به دست آورند و به سلامت جسمانی خود اضافه کنند. مناسب‌ ترین گوشت برای استیک، گوشت راسته گاو یا فیله گوساله است که دارای رگه‌هایی از چربی می‌باشد. سرو و پخت این گوشت همانند دیگر کباب‌ها بر روی آتش یا درون روغن داخل تابه می‌باشد. انواع استیک‌ را معمولا کنار سبزیجات و با انواع سس‌ها میل می‌کنند.

انواع استیک از نظر پخت

از مهم‌ترین نکته‌ها در مورد سرو استیک می‌توان به درجه پخت آن اشاره کرد. این غذا را می‌توانید در درجه‌ حرارت‌های مختلفی سرو کنید. با توجه به نوع گوشت و نوع سلیقه غذایی شما بستگی دارد که چقدر می‌خواهید گوشت استیک شما مغز پخت شود. اصولا اکثر ایرانی‌ها ترجیح می‌دهند گوشتی که کباب می‌کنند؛ به مقدار کافی مغز پخت شود. در مقابل بسیاری از افراد آمریکایی و اروپایی بیشتر علاقه دارند مزه گوشت را حس کنند و داخل گوشت کامل مغز پخت نشده باشد. برای پخت انواع استیک و یا تهیه استیک خانگی ابتدا باید گوشت خامی که تهیه می‌کنید را بشناسید، آشنایی با برش‌هایی که روی گوشت ایجاد می‌کنید؛ کمک می‌کند تا در حین پخت گوشت، استیک شما به خوبی مغز پخت شود.

انواع استیک از نظر پخت

  • استیک خام یا رِیر(Rare)

همان طور که می‌بینیم، از نام غذا مشخص است که در دسته استیک خام قرار می‌گیرید. افرادی که علاقه دارند گوشت، غذا خام یا کم پخته شده باشد، ترجیح می‌دهند گوشت استیک خود را در این اندازه بپزند. هرچند این نوع  معمولا به مذاق ایرانی‌ها خوش نمی‌آید؛ اما در سر تا سر جهان علاقه ‌مندانی را به خود اختصاص داده است. برای داشتن استیک خام یا کاملا پخت نشده باید قسمت بیرونی گوشت به رنگ قهوه‌ای و داخل آن به رنگ قرمز نزدیک باشد. بافت داخل گوشت پس از پخت باید مانند گوشت خام نرم باشد. در بین انواع استیک این مورد بیشترین میزان نرمی را در بافت خود دارد.

  • استیک پخت متوسط یا مدیوم رِیر(Medium rare)

بیشتر افراد تمایل دارند استیک را با پخت متوسط بپزند. همچنین به طور کلی برای بهتر حس کردن طعم لذیذ گوشت، توصیه می‌شود؛ این غذا را با پخت متوسط سرو کنید. برای پخت متوسط باید بدانید قسمت خارجی استیک به رنگ قهوه‌ای و قسمت داخلی آن به رنگ صورتی تبدیل شده باشد‌‌. بسیاری از آشپزها و افراد در دنیا، این میزان از پخت را ترجیح می‌دهند.

  • استیک کاملا پخته یا وِل(Well)

دانستن پخت این نوع  بسیار مهم است. باید حواستان را جمع کنید درجه حرارت را بسیار بالا نبرید و اجازه دهیم آرام آرام، گوشت به مرحله مغز پخت شدن برسد تا سطح خارجی آن نسوزد. در این نوع  پس از پخت، گوشت سفت می‌شود. قسمت داخلی و خارجی آن به رنگ قهوه‌ای در می‌آید و هیچ اثری از رنگ قرمز یا صورتی وجود ندارد. در بین انواع استیک این مورد بیشتر از همه با ذائقه ایرانیان مطابقت دارد. حالا با ما همراه باشید تا با چند مورد از استیک‌های محبوب و شناخته شده در دنیا بیشتر آشنا شویم.

انواع استیک

 

معرفی انواع استیک در دنیا

  • استیک تی-بُن(T-bone)

تی-بُن(T-bone) از معروف ترین استیک‌های جهانی است. استیک تی-بُن قسمتی از ستون فقرات حیوان است که شکاف فیله و سمت فوقانی بدن حیوان را قطع می‌کند. در اصطلاح برای گوشت تی‌-بُن از راسته گاو مانند شف استیک استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید برای طبخ بهتر این استیک ابتدا باید گوشت را کمی بکوبید. می‌توانید با استفاده از چکش‌های خاص گوشت، که با نام بیفتک کوب آن‌ها را می‌شناسیم، آن را را بکوبید. حداقل قطری که برای این نوع باید در نظر داشته باشید ۲ سانتی‌متر می‌باشد. از جمله مواد برای مزه دار کردن نمک، فلفل و روغن زیتون را می‌توان نام برد که علاوه بر این غذا برای انواع استیک هم کاربرد دارد. توجه کنید بهتر است نمک را هنگام پخت به اطراف گوشت اضافه کنید. از بعضی سبزیجات مانند گیاه رزماری یا پودر آن، حبه‌های سیر هم می‌توانید برای طعم بهتر گوشت استفاده کنید. کنار تی-بُن(T-bone) قارچ سرخ شده و بروکلی تازه هم میل می‌شود‌.

مدت زمان طبخ این غذا بر روی تابه ۸ تا ۱۰ دقیقه است اما اگر شما علاقه دارید آن را کباب کنید؛ حداقل زمان لازم ۳۰ دقیقه پیشنهاد می‌شود.

استیک تی بن

  • استیک ریب-آی(Ribeye)

ریب-آی که به استیک اسپنسر هم معروف است که بدون استخوان می‌باشد. این غذا را از برش گوشت بین دنده‌های گاو تهیه می‌کنند. در بین انواع استیک از ریب-آی به عنوان پادشاه استیک‌ها یاد می‌شود. گوشت آن، قسمت چربی هم دارد که به دلیل داشتن چربی، آبدار تر و با لطافت‌تر است. همانطور که گفتیم معمولا بدون استخوان سرو می‌کنند اما با توجه به سلیقه و ذائقه افراد با استخوان هم می‌توان سرو کرد‌. برای چاشنی و طعم دادن به آن شما می‌توانید برای مدت زمان ۳۰ الی ۴۰ دقیقه آن را در ادویه‌ها مثل نمک، فلفل سیاه و آویشن مرینیت کنید. از ۳ الی ۴ حبه سیر خرد شده هم برای طعم بهتر آن استفاده کنید. برای پخت این نوع استیک از روغن زیتون استفاده می‌شود.

همچنین بخوانید:  طرز تهیه شنیسل مرغ به روش رستورانی

توجه داشته باشید که قبل از پخت، گوشت را به خوبی بکوبید و خارج یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد. اگر برای طبخ این غذا از تابه استفاده می‌کنید حتما قبل از پخت ۳ قاشق غذاخوری کره روی تابه داغ کنید و سپس آن را طبخ کنید.

Ribeye staike

  • استیک لندن برویل

برخلاف نامش خاستگاه این غذا شهر لندن نیست بلکه مبدا آن آمریکای شمالی است. ترجیحا این نوع استیک را در ابتدا باید برای ۳۰ الی ۶۰ دقیقه  در مواد لازم مثل نمک و فلفل و روغن زیتون خوابانده تا مواد به خوبی به خرد آن بروند. این نوع  به‌دلیل سفت و سخت بودن گوشت فیله آن، در درجه خام یا کم پخت طبخ می‌کنند. قبل از پخت حتما شیارهایی بر روی آن اضافه کنید تا بهتر سرو شود.

  • معلق(Hanger steak)

نام دیگر استیک معلق، قصاب است. بدلیل اینکه این که به هیچ استخوانی متصل نیست؛ نام آن را استیک معلق برگزیده‌اند‌. کناره‌های گوشت آن بافتی ظریف‌تر دارد و قسمت داخلی آن بافتی ضخیم‌تر دارد. یافتن این نوع  اغلب در رستوران‌ها بسیار سخت‌تر از موارد قبلی است و بیشتر خود افراد در خانه می‌توانند تهیه کنند‌. برای طعم دار کردن این غذا در خانه از یک عدد پیاز خرد شده، مقدار کافی فلفل، چند حبه سیر و دو قاشق آبلیمو استفاده کنید. سبزیجاتی همچون گشنیز و گیاهان معطر طعم بسیار عالی به گوشت انواع استیک می‌دهند.

استیک معلق

  • استیک پرترهاوس

جالب است بدانید سرو و تهیه این نوع شباهت زیادی به استیک تی-بُن دارد و همانند آن ترکیبی از فیله و راسته گوشت گاو است. این نوع می‌تواند حاوی استخوان هم باشد. برای تهیه پرتر هاوس نیاز به ادویه و مواد طعم دهنده کمتری است. در واقع به طور کلی افرادی که از بین انواع استیک، این مورد را بر می‌گزینند، ترجیح می‌دهند خود طعم اصلی گوشت را بچشند و از طعم اصلی گوشت لذت ببرند. عمده تفاوت اپورترهاوس با تی-بُن در همین مورد است.

  •  تاپ سیرلوین(Top sirloin)

از دیگر استیک‌های پر طرفدار در جهان می‌توان به استیک تاپ سیرلوین اشاره کرد. این نوع ترکیبی از راسته گاو و فیله و پشت مازو تهیه می‌شود. از آن ‌جا که این استیک از قسمتی  عضلانی تشکیل می‌شود؛ در مقایسه با دیگر استیک‌ها از لطافت کمتری برخوردار است. این نوع  را همراه روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه مرینیت می‌کنند. در کنار این غذا از سس مخصوص استیک و قارچ می‌توانید استفاده کنید.

  • استیک یک دقیقه‌ای یا حبه‌ای

این نوع  برش نازکی از راسته گاو است. معمولا به افراد ورزشکار که قصد دارند از رژیم غذایی همراه با پروتئین برخوردار باشند، بسیار پیشنهاد می‌شود. همان طور که از نامش پیداست برای زمان‌هایی که وقت کافی ندارید مناسب است. برای مزه دادن به این غذا همانند انواع استیک از نمک، فلفل و روغن زیتون استفاده کنید. یادتان باشد هرگز از زردچوبه برای طعم دادن به آن استفاده نمی‌شود.

استیک یک دقیقه ای

  • استریپ استیک(Strip steak)

استریپ استیک از جمله استیک‌های محبوب و متداول‌ترین نوع استیک  است که از رستوران‌ها براحتی میتوانید تهیه کنید. این  نوع چربی نسبتا متعادلی دارد و جز استیک‌های آبداراست. اگر می‌خواهید برای اولین بار استیک را تجربه کنید.

  •  فیله مینیون(Filet Mignon)

 استیک فیله مینیون دارای لطافت زیادی است که حاصل راسته گاو فیله آن است. کسانی که میخواهند ار رژیم غذایی مقبولی برخوردار باشند استفاده از این نوع را پیشنهاد می‌کنیم. برش این استیک به دلیل بافت نرمش ضخامت حداقل ۴سانتی‌متری داشته باشد. همراه سبزیجات تازه، پودر رزماری و زیتون می‌توانید این غذا را میل کنید‌.

حالا که با انواع مختلف این غذای محبوب آشنا شدید خوب است نکاتی در خصوص خواص این غذا و همچینین معرفی کلی آن بدانید.

 

استیک فیله مینیون

 

نکات مهم در مورد خوشمزه شدن استیک‌ها

  • گوشت استیک را می‌توانید از قصابی‌های محله یا فروشگاه‌های نزدیک محل سکونت خود تهیه کنید.
  • برخلاف فیله که برای تهیه آن، گوشت را به موازات بافت ماهیچه برش می‌زنند؛ برای تهیه انواع استیک، گوشت را خلاف جهت بافت ماهیچه برش می‌دهند. هر تکه آن معمولا ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم وزن دارد و دارای قطری حدود ۲ تا ۴ سانتی متر است.
  • علاوه بر افزودنی‌ها مانند ادویه و سس‌ها، طعم ذاتی استیک به تازه بودن گوشت  بستگی دارد. 
  • اگر بافت نرم‌تری را برای استیک دوست دارید می‌توانید استیک مرغ را تهیه نمایید. 
  • لطافت گوشت هنگام خوردن استیک شما مشخص می‌شود؛ طبیعتا هیچکس جویدن یک تکه سخت، همانند یک بافت چسبناک را دوست ندارد. پس لطافت آن اهمیت بالایی دارد‌.
  • برای نرم و لطیف شدن استیک گوشت راسته گوساله یا دنده گوسفند را انتخاب کنید زیرا  برای خوردن، نرم‌تر خواهد بود.
  • همان طورکه می‌دانید چربی به گوشت طعم خوبی می‌دهد. اما شما با توجه به ذائقه و سلیقه غذایی خود می‌توانید چربی بیشتر یا کمتر در گوشت به کار ببرید.

 

خرید انواع استیک و محصولات پروتئینی از دهکده پروتئین ایران

در این مطلب در ارتباط با انواع استیک و نکات پخت آن صحبت کردیم. به خاطر داشته باشید در تمام استیک‌های نام برده شده استفاده از گوشت تازه ملاک اصلی خوش طعمی این غذاست. با تمام این تفاسیر افراد با سلیقه‌های مختلف قادر به تهیه این غذای لذیذ با توجه به ذائقه خودشان هستند. برای خرید استیک می‌توانید به وب سایت دهکده پروتئین ایران مراجعه کنید. این وب سایت تنوع بسیاری از محصولات ارگانیک و سالم را به صورت آنلاین به فروش می‌رساند. با مراجعه به این وب سایت به صورت اینترنتی محصولات مورد نظر خود را سفارش و در زمانی کوتاه تحویل بگیرید. 

دیدگاهتان را بنویسید